Vi skal bygge hus!

 

Anne, Magnus og Odin, det er oss. Vi skal bygge hus med Norske Hus i Trondheim. Og hele gangen i byggeprosessen har vi tenkt å dele med dere.  Både litt faglig om hva som skjer, men også mye om alle tankene man gjør seg ved husbygging, og alle ting det kan være lurt å tenke igjennom.
Vi er helt uerfarne på byggefronten, og utålmodige etter å komme i gang! Vi vet vel egentlig lite om hva som egentlig venter oss, hvor mange valg man fortsatt må ta selv om man bygger et nøkkelferdig hus gjennom en boligleverandør. Det er blant annet dette dere skal få ta del i gjennom å lese denne bloggen.

Magnus og Anne 2.jpg

 

Litt om oss 

Vi har vært samboere i vel tre år og har en liten gutt på åtte måneder.

Magnus er kombinertløper på landslaget. Han har vært i verdenstoppen siden 2011, og har blant annet OL-gull og bronsje fra Sotsji i 2014.
Han har en aktiv hverdag, og er mye borte på vinteren. Magnus kan være veldig impulsiv, og bestemmer seg fort om f.eks. hvilken farge han vil ha på veggene i huset. Samtidig så er han veldig målbevisst, og når han først går inn for noe så gir han seg ikke med det første. Ellers er Magnus veldig mye i aktivitet på jobben. Og hvile er viktig. Dette, i tillegg til å være mye borte store deler av vinteren, gjør at vi så at vi ville trenge hjelp dersom husbyggingsdrømmen skulle realisere.

Magnus Krog Hoppski.jpgMagnus og Anne 3.jpg

 

Anne er litt motsatt av Magnus på noen områder. Hun liker deriblant ikke å ta for raske avgjørelse på hvilken farge det skal være på veggene. Hun trenger gjerne mange, mange, (veldig mange) runder med tenking og visualisering for at hun skal klare å bestemme seg. Så her har vi en liten utfordring. Men det skal gå fint - vi lever etter mottoet Happy Wife, Happy Life! ;-)
Anne har bachelorgrad i både økonomi og i sykepleie, men er for tiden ute i mammapermisjon fra jobben som sykepleier. Ellers er hun veldig aktiv, selv om gåturer med vogn har vært den største aktivitet den siste tiden. Til vanlig er hun veldig glad i løping, spinning, rulleski, randonee, styrketrening osv.
Det vil nok bli mange trilleturer fra der vi bor nå, til tomta, i løpet av byggeprosessen ;-)

 

Og så har vi lille Odin da, som kom til verden i slutten av mars i år. Han er en utrolig skjønn og tålmodig liten gutt, men sover dessverre veldig dårlig om natta på grunn av magevondt. Så her har vi en utfordring. Vi har testet ut mye forskjellig i det siste. Soneterapeut, kiropraktor, fysioterapeut, og lege, alt uten hell. Nå har vi tatt allergi- og intoleransetest hos barnelegen for å finne ut om det kan være noe her. Vi er spente.

Men hvertfall så kan idrettspappa (der søvn er veldig viktig), sliten zombie-mamma, og husbygging bli en stor utfordring. Men vi prøver så godt vi kan, og med god hjelp fra Norske Hus så skal vi nok sitte igjen med et fantastisk hus!

Litt off-topic, men vi kommer tilbake til dere om hvordan det går med Odin.

Magnus og Anne 4.jpg

Magnus Krog

Date written 06.12.2016 13:29.Changed 07.12.2018 10:36.

This site uses cookies. For more information click here.