Vi trenger større plass, igjen.

M og A FB.jpg

 For et og et halvt år siden flyttet vi fra en leilighet til et rekkehus, for å få litt større plass. Anne ble gravid (jippi) og i forberedelsene til det som skulle skje, fylte gangen og gjesterommet seg opp med alt mulig. Barnevogn, bilstol, vugge, sprinkelseng, klær, bamser, til og med en pulk hadde vi stående. Hvorfor kunne det ikke bare stå i boden? Vi flyttet inn i et bygg fra 2006, og bodplass er det lite av. Og dessuten er den lille boden allerede fylt opp med massevis av sko, klær og skiutstyr/sykler osv. Godt med lagringsplass vil med andre ord være veldig vesentlig for oss i det nye huset.

Magnus, som er Telemarking, har familien sin i Telemark. Nærmere bestemt Høydalsmo. Og det er alltid fint med litt ekstra plass når man får besøk. Et gjesterom hadde vært fint. Et gjesterom som ikke er fylt til randen av alt mulig ”stæsh”.

 

Vi begynte altså å se oss rundt etter større bolig når to skulle bli tre. Helst enebolig. Vi var daglig inne på finn.no, og dro på flere visninger. Men vi syntes prisene i Trondheim var høye i forhold til hva man fikk.

På visningene ble vi ofte usikre på hvor mye jobb det lå i huset, og hvor mye vedlikehold som kom til å dukke opp på kort sikt. Ofte var også planløsningene gammeldagse, isolasjonen dårlig og det var ofte mye som måtte gjøres for å få standarden vi ønsket.

Magnus og Anne 4.jpg

 

Etter hvert begynte vi å tenke tanken om å bygge nytt. Vi måtte først ha tomt, men det var det ikke så mange av i Trondheim.

Magnus, som tidligere nevnt er impulsiv og målbevisst, begynte å banke på døra til folk, og spørre om de hadde lyst til å selge litt av tomta si. Vi fikk mange hyggelige nei, men dessverre ingen umiddelbare ja. Så vi fortsatte jakten på finn.no. Plutselig kom det en tomt, i det området vi så på. En nokså liten tomt, men med ganske bra solforhold og potensiale for litt utsikt. Det så veldig bra ut, og fantasien begynte å spinne hos begge to. Det så da ikke ut som om det var noen som helst problemer med å sette opp et hus der?

 

Vi ønsket at noen med kunnskap og erfaring med husbygging skulle se mer nøye på tomta for å se om dette var en gressflekk med potensial.
Magnus inviterte forskjellige husbyggerfirma til å komme på befaring på tomta.
Stian Lilleberg fra Norske Hus mente at her var det absolutt potensial til å få til noe bra! Han stilte seg veldig positiv til prosjektet og inviterte oss inn til et møte for å se mer nøye på hva vi kunne få til. Dette ble starten på vårt samarbeid med Norske Hus.

 

Lite visste vi foreløpig om naboer, byggegrenser, vann/avløp, reguleringsplan osv.

Magnus Krog

Date written 02.02.2017 10:17.Changed 02.02.2017 12:51.

This site uses cookies. For more information click here.