Byggesøknad

Etter møtet med Norske Hus, slo vi til og kjøpte tomta på Ugla. Vi var veldig spente da prosessen med å tilpasse huset, satte i gang.
I startprosessen tok vi utgangspunkt i husmodellen EOS fra Norske Hus. Den hadde utleie, god plass og vi likte planløsningen spesielt godt.

eos_p1.jpg

Arkitekt hos Norske Hus, Rikard, begynte først med å tilpasse huset sånn at det fikk plass på tomta.
Vi hadde også et møte hvor vi la frem det vi så på som mest viktig å få med i huset, og hvordan vi ønsket å ha de forskjellige løsningene. Arbeidet gikk videre med å lage planløsninger og skisser, der vi hadde flere runder frem og tilbake før vi kom fram til ett vi var fornøyde med. Vi hadde en god dialog med Rikard hele veien og etter flere mailer frem og tilbake var vi klare til starte på byggesøknaden! 

Før vi kunne sende inn søknaden til kommunen måtte vi få på plass tinglysninger ift byggegrensen, da vi måtte få tillatelse av naboene til å bygge nærmere enn de 4 meterne som er standard. Vi fikk så i boks nabovarslene. Her valgte vi å personlig gå rundt til hver enkelt nabo med dem, i stedet for å sende de i posten. På denne måten fikk vi både møtt alle naboene, og vi fikk flere av samtykkene med en gang. Med mange hyggelige naboer i området lå ting til rette for at dette skulle gå fint. Og vi fikk ingen klager. Dermed hadde vi alt vi trengte for å sende inn søknaden. Vi ventet spent!

Magnus og Anne 4.jpg

 

Etter å ha ventet lenge på at kommunen skulle behandle søknaden, fikk vi dessverre avslag. Noe som var utrolig kjipt der og da. Vi hadde allerede sett for oss oppstartstidspunkt, og lagt mange planer på når vi skulle komme i gang og gledet oss mye til å endelig få startet prosjektet.

Kommunen kom med punkter i rapporten som vi måtte utbedre. Vi dro tilbake til Norske Hus for å finne en ny løsning på huset. Det var i grunn kun endringer på utsiden av huset, men når vi først var i gang med å forandre det, så tok vi flere ting i samme slengen. Selv om det var veldig nedtur å få avslag, så må vi innrømme at vi ble mer fornøyd med de nye hustegningene! Så i bunn og grunn er vi egentlig ganske glad for at det endte slik. Men med nye tegninger, så må man ha nye nabovarsler. Vi måtte begynne på nytt og det satte oss tilbake enda mer enn hva vi hadde forutsett da vi kjøpte tomta i april 2016. 

 

Nå er søknaden inne for andre gang, og vi krysser fingrene for at kommunen godkjenner huset denne gangen. Vi har gjort de endringene de påpekte fra forrige søknad, så nå skal de i utgangspunktet ikke ha noe de kan ”ta oss på” :)

Vi venter i spenning.

 

Les tidligere blogginnlegg her.

Magnus Krog

Date written 03.03.2017 10:28.Changed 03.03.2017 10:30.

This site uses cookies. For more information click here.