Besøk hos Støren Treindustri og Lillerønning Snekkerifabrikk

Da har vi vært på besøk hos Støren Treindustri og Lillerønning Snekkerifabrikk. Der fikk vi sett hvordan huset vårt blir satt sammen og hvordan vinduer, terrassedører og glasskarmer nøye blir satt sammen. 

20170502_101107.jpgMagnus Krog er med Norske Hus på Støren TreindustriMagnus Krog er med Norske Hus på Støren Treindustri

 

Vi ble godt tatt i mot på Støren Treindustri. Her har de et utrolig stort lokale hvor hus blir satt sammen fra start og nesten helt til det er ferdig. Vi fikk sett hvordan material kappes lynraskt og presist til hver eneste vegg. Og hele prosessen fra kapping til sammensetning. Ikke rart det er effektivt og raskt når man har så mange høyteknologiske maskiner som utfører arbeidet presist og hurtig. Ting kappes og sages med millimeterpresisjon i en forrykende fart, og alt er systematisert og sortert slik at det skal bli enkelt og sette sammen. Det tok ikke lang tid fra vi fulgte starten av materialet som ble saget opp til det var en ferdig husvegg, isolert, ferdig kledning og vinduer. Alt blir gjort innendørs noe som minimerer sjansene for fuktighet mot at det blir gjort ute på byggeplass, og samtidig går det veldig fort. 

Vi snakket med mange flinke ansatte som var hektisk opptatt med å forberede og klargjøre veggen til neste maskinstasjon. Vi satt igjen med et veldig godt inntrykk av hvordan ting går for seg, og hvor nøyaktig og effektiv prosessen var. 

 

Støren Treindustri har røtter tilbake til 1969 når Block Watne etablerte seg med produksjon av precut-hus, elementer og takstoler på Støren. Midtre Gauldal Kommune overtok i 1992, og et nytt driftsselskap ble etablert under navnet Støren Treindustri AS. Siden etablertingen av Støren Treindustri har antall ansatte steget fra 30 til 130, og målet er å fortsette utviklingen som en ledende nasjonal aktør med sterkt fokus på produkt og kunde.

 

Fra Støren gikk turen videre til Kotsøy, hvor vi besøkte Lillerønning Snekkerifabrikk. De leverer vinduer og balkongdør til huset vårt. Der fikk vi et innblikk i bedriftens historie fra oppstarten for over 65 år siden, og fram til de moderne tider i dag. En enorm utvikling hvor hele tiden kvalitet og godt håndverk har vært i fokus. 

Magnus Krog på besøk hos Lillerønning SnekkerifabrikkMagnus Krog med Norske Hus på Lillerønning fabrikkenMagnus Krog på besøk hos Lillerønning

 

Vi fikk se hele prosessen fra bare glasset til det var et ferdig vindu. Og igjen går prosessen imponerende fort med innovative og smarte løsninger. Mange dyktige håndverkere som gjør alt fra grovjobber til møbelsnekkere som utfører spesialvinduer som kunden ønsker. Mye spennende å se og følge med på. 

 

Lillerønning Snekkerifabrikk ble etablert av Tomas Lillerønning i 1951. Bedriften har hatt en eventyrlig utvikling siden den gang - fra ekstremt trange lokaler på 54 kvm til store moderne lokaler på 6250 kvm. Innbetalt startkapital i 1951 var beskjedne 300 kroner, mens aksjekapitalen ligger på hele 8,1 millioner kroner i dag.

 

Etter vi hadde vært på både Støren Treindustri og Lillerønning Snekkerifabrikk, sitter vi igjen med en større forståelse av hvordan huset og vinduene er satt sammen. Vi syntes det var spennende å følge prosessene og gleder oss til å se resultatet komme på plass. Nå nærmer det seg støping av betong på tomta, og da er det ikke lenge til huset skal heises på plass. Da kommer veggene på lastebil fra Støren Treindustri, ferdig isolerte og med Lillerønning vinduer på plass.

 

Vi gleder oss :)  

 

Les tidligere blogginnlegg her.

Magnus Krog

Date written 16.05.2017 09:57.Changed 16.05.2017 10:23.

This site uses cookies. For more information click here.