Boring av Energibrønn, med Båsum Boring Trøndelag og Qmatec.

Da er grunnarbeidet på tomta ferdig, og nå er det betongdekke og grunnmur som skal støpes. I mellomtiden har Båsum Boring Trøndelag vært på tomta og boret energibrønn. Dette er noe vi har valgt for å spare strøm, og for å få en behagelig gulvvarme i hele huset. 

Vi trenger en varmepumpe, som senere kommer på plass inne i huset. Denne vil utvinne varmen fra vannet som er nede i berget, og deretter føre den rundt i gulvene, som varmer opp huset. Den vil også bruke varmen til å varme opp varmtvannet som man bruker til f.eks dusj og badekar. Eller kjøler gulvet og huset ned på varme sommerdager.

Båsum boret et 150 meter dypt hull ned i fjellet, og jobben ble gjort i løpet av en dag. Litt artig for meg som Telemarking, at de brukte utstyr fra min lokale sponsor Qmatec, som har bygget boreriggen.

Boring av energibrønn Magnus Krog

Grunnen til at vi valgte energibrønn er todelt. For det første så sparer man strøm på oppvarming og varmtvann. Og det er dette som bruker mest strøm i en vanlig boenhet. Samtidig får vi en komfortabel varme i gulvene, noe som er spesielt godt på vinterstid. Og man har muligheten til å bruke det som kjøling på sommeren.

Energibrønn og varmepumpe er en litt kostbar innvestering, men på sikt vil det absolutt lønne seg. Energibrønnen er evigvarende, i tillegg er den også usynlig og helt uten støy. Og man er veldig godt ”sikret” dersom det skulle bli høye strømpriser.

Her er en enkel videosnutt av hvordan Båsum Boring gjorde jobben:

 

Her kan du lese mer om fordelene med energibrønn: ENERGIBRØNN.pdf

 

Tidligere blogginnlegg kan du lese her.

 

Magnus og Anne

 

Magnus Krog

Date written 16.06.2017 08:13.Changed 16.06.2017 08:14.

This site uses cookies. For more information click here.