Kjøkken fra Epoq

Ved valg av kjøkkenprodusert så valgte vi å gå bort i fra den produsenten som allerede lå inn i huskontrakten. Dette fordi vi rett og slett synes det ble for dyrt. Vi bestilte oss en konsultasjon/tegnetime hos Lefdal, for å se hva de kunne tilby i forhold til våre ønsker.  Det viste seg at Lefdal sitt kjøkkenkonsept, Epoq, hadde et utrolig bra utvalg av kjøkkenfronter, farger, benkeplater og smarte løsninger!
Det ble mange tegnerunder sammen med kjøkkenkonsulenten Yousef på Lefdal Tiller, men vi kom i mål med et kjøkken vi er veldig fornøyd med og til en virkelig super pris!

 

bilde 1.jpg

Ved valg av kjøkkenfronter var vi ganske sikre på valget. Her ønsket vi noe med rene linjer og uten struktur, så her gikk vi for kjøkkenfronten Trend. Trend kommer i 20 forskjellige farger, så dette valget var det dermed litt vanskeligere å ta! Her var vi innom både mørk blå, sort, mint og hvitt. Til slutt bestemt vi oss for å gå for den klassiske - nemlig hvitt. Det lysner opp rommet og da har man en nøytral base som gjør at vi i stedet kan slå til med en tøff veggfarge for å få inn litt mer «liv».

 

bilde 2.jpg

 
Kjøkkenet vårt har en U-løsning, og her ønsket vi den ene langsiden skulle bestå av kun høyskap. Vi ville også ha minst mulig overskap for å få en bedre romfølelse. Etter en av tegnetimene satte vi oss ned og planla hvor hver enkelt kjøkkenredskap skulle plasseres, for å forsikre oss om at vi hadde nok skapplass – noe vi hadde. Vi var litt usikre på hvordan det er å ha fat, glass og kopper nede i en skuff, så vi endte opp med å legge til to overskap over vasken. Dette er jo ting som brukes ofte og som vi synes er greit å ha i nærheten av vasken og oppvaskmaskinen. Vi hadde ingen slike skuffer i nærheten så da smelte vi opp to små overskap.

I det ene hjørnet på kjøkkenet ønsker jeg (fruen) å ha et sjalusiskap! Tror det blir tøft, da det bryter litt opp, og ikke minst er praktisk mtp at man slipper en skapdør som slår inn i veggen. Hvis noen har tips til hvem som lager slike så si gjerne i fra! 😊

 

Valg av benkeplate var heller ingen enkel sak (for en av oss…kremt). Her endte vi opp med å bestille laminatplate i fargen betong. Selv om vi mye heller kunne tenkt oss en benkeplate i Avonite, så blir det rett og slett for dyrt for oss. Slike valg er kjedelige å måtte ta, men da får vi heller ta en liten oppgradering en gang i fremtiden.

Vi falt begge for en ventilator fra Witt, som vi tror blir tøff på den ene veggen (forhåpentligvis..!) Vi kjørte på med en som er helt svart.
Ved valg av komfyr og platetopp så gikk vi for noe som matchet ventilatoren.

 

bilde3.jpg


Det er lenge til kjøkkenet kommer på plass, men vi gleder oss veldig! Synes det er skummelt å ta endelige valg, for man vet liksom ikke helt hvordan det blir seende ut in real life..Det er jo en ting å se det for seg i hodet og på et tegneprogram, men det er først når det blir installert at man virkelig får sett hvordan ting henger sammen.

Håndtakene er vi ikke sikre på enda. De på kjøkkentegningene er bare en standard vi satte inn fordi vi ikke har klart å bestemt oss enda. Noen som har noen forslag?

 

bilde 4.jpg

 

Tidligere blogginnlegg om byggeprosessen kan du lese her.

Magnus og Anne

Magnus Krog

Date written 28.08.2017 10:50.Changed 28.08.2017 10:51.

This site uses cookies. For more information click here.