Slik har treningssommeren vært så langt...

 
Da er sommeren nesten over allerede, og høsten har begynt å gjøre sitt inntog i Norge. 
 
Temperaturen blir kaldere, kveldene mørkere og alt virker litt tyngre. Sånn føles det av og til å være idrettsutøver på høsten, i en gren hvor mye av trening og forberedelser skjer utendørs. Men en ting som alltid kjennes på kroppen er at vinteren nærmer seg. Og den kommer fort. Nå skriver vi midten av september, og om halvannen måned er vi allerede i november.
 
Men tilbake til sommeren, for den har vært veldig bra. I fjor slet jeg mye med sykdom igjennom sommer og høst. Og så langt i år har det gått mye bedre. Bortsett fra en liten forkjølelse i starten på ji, så har jeg holdt meg frisk og rask. Treningen har gått som planlagt og mye godt arbeid har blitt lagt ned. 
 
Jeg har oppholdt meg mye i Trondheim, hvor den daglige treningen foregår i og rundt Granåsen. Hoppingen har vært tidvis bra, men også tidvis dårlig. Skihopping er merkelig. Plutselig mister man den gode formen og den gode følelsen man har hatt. Dette skjer noen ganger helt plutselig, uavhengig av sykdom eller dårlig/lite trening. Spesielt i Kombinert er det utfordrende. Hvor vi har så mange ulike bevegelsesmønstre vi trener på. Mye langrenn med rulleski, løping og sykling. Og mye hopping i hoppbakken, spenst, teknikk og motorikk. Plutselig sier det kræsj i kropp og hodet, og man er helt ute å kjører i hoppbakken. Heldigvis går det som oftest fort over når man har litt rutine og vært igjennom lignende episoder tidligere.  
 
 Magnus Krog Team Norske Hus
Hopping i Granåsen
Her er vi på samling i Planica. Det morsomste med skihopping er å hoppe langt ned i bakken. Da får man virkelig følelsen av å fly :)
 
Langrennstreningen som jeg slet mye med i fjor grunnet nevnt sykdom, har gått bedre. Tidvis har jeg vært i veldig god form i sommer. Og sammenlignet med skihopping så føles langrennsformen mye enklere sammensatt enn skihopping for min del. I langrenn kommer formen av kontinuitet på treningen, og at man legger ned en god jobb over tid og trener så mye som kroppen klarer å takle. Her er balansegangen ofte marginal, men etter noen år med trening kjenner man som regel fort når det blir for mye eller for lite. 
 
Vi har også vært på noen landslagssamlinger. Først var vi på sognefjellet for å gå på ski. Deretter var vi i Italia/Livigno, og så i Slovenia/Planica. Nå reiser vi snart igjen tilbake til Planica hvor vi skal delta på sommerens siste Sommer Grand Prix konkurranse. Dette blir en spennende test på hvordan vi ligger ann i forberedelsene sammenlignet med konkurrentene.  
Forrige helg hadde vi Sommer-NM på Lillehammer. Der ble det en 3.plass på meg. Konkurransen viste at langrennsformen min er bra, men at jeg fortsatt har litt å jobbe med i hoppbakken for å nå helt til topps:)
Paint 2.jpg
Sognefjellet
 
 
Paint 3.jpgFullSizeRender.jpg
​I Livigno gikk vi opp Stelvio-passet. Her gikk vi på rulleski opp til toppen på 2757moh hvor det hadde kommet snø...​
 
 


 
IMG_1220.JPG
​Her fra samlingen i Planica. Fantastisk fjellterreng med topp utsikt
 
 
IMG_1298.JPG
Sommer NM på Lillehammer

IMG_1299.JPG
​​Fornøyde karer på pallen
 
 
Kort oppsummert så har sommeren gått veldig bra så langt. Jeg trener videre mot målet til vinteren som er OL i Korea. Der blir det hard konkurranse om å bare få bli med på laget dit, så jobben videre i høst må gjøres bra...
 
Stay tuned..
 
Magnus​
 
 

Norske Hus

Date written 20.09.2017 13:43.Changed 20.09.2017 14:36.

This site uses cookies. For more information click here.