Utvendig kledning på huset

Da har snekkerne begynt arbeidet med å få på plass den utvendige kledningen på huset, og så langt så ser det lovende ut.  

Magnus Krog bygger Norske Hus Magnus Krog bygger Norske Hus

 

Vi valgte å gå for Royal Impregnert kledning fra Alvdal Skurlag, da denne er tilnærmet vedlikeholdsfri – noe som passer oss utmerket.
Valg av farge ble mørk brun. Vi har kjørt rundt i Trondheim by og sett på forskjellige farger og det viser seg at denne brunfargen visstnok er veldig populær, på spesielt funkishus, de siste årene. Vi var innom tanken på en mørk grå/blå farge, men vi var begge enige om at vi likte den brune fargen best. Så da blir det den!


Så var det valget om liggende eller stående kledning da, og her syntes også begge to at stående kledning er det fineste – kjekt når man er enig altså! 😉
Det viste seg at tynne «bord» er et populært valg blant funkishus men Anne, spesielt, ønsket breiere, slik som er mer vanlig på «vanlig» hus. Så valget ble standard bord med dobbelfals. Noe vi syntes skaper litt liv i kledningen, spesielt på nært hold. I dette øyeblikk så skal jeg (Anne) være ærlig å si at jeg ikke er helt sikker på om det valget ble riktig, da husene får en litt røffere look med smale bord. Men men, det blir jo bra!😊

Magnus Krog bygger Norske Hus

 

I planen vår helt fra starten så skulle vi egentlig ha murpuss på enkelte områder, for å bryte opp litt. Her valgte vi å velge en løsning som er litt billigere, samt at murpuss i fargen vi ville ha, mest sannsynlig kom til å kreve litt vedlikehold i årene framover. Så vi har gått for kledning her og, men i samme farge som murpussen skulle ha vært - Arkitekt Hvit. Det er samme farge som går igjen i karmene rundt vinduene på huset. Å male kledningen blir litt vedlikehold, men disse mindre områdene skal vi nok klare å holde fine i årene som kommer :) Hvis alt går etter planen vil arbeidet med kledningen være ferdig i de nærmeste ukene.

I sokkel har Helstøpt AS gjort jobben med murpussen. Her var det jo betong, så murpuss ble den beste og greieste løsningen her. En lys grå farge – og så langt ser det bra ut. Tror det blir en tøff kombinasjon! (håper, håper..)

Magnus Krog bygger Norske Hus

 

Les tidligere blogginnlegg her. 

 

Anne og Magnus

 

 

Magnus Krog

Date written 03.10.2017 11:00.Changed 03.10.2017 11:06.

This site uses cookies. For more information click here.