Decisions, decisions...

 
 
I det siste har det spisset seg til når det kommer til valg som må tas, og vi er hele tiden i løpende dialog med byggeleder Arnt Ove hos Norske Hus. Litt fordi vi er ubesluttsomme, men også fordi det er mye som må være bestemt for at fremdriftsplanen og koordineringen mellom fagfolkene skal gå så knirkefritt som mulig. 
 
Vi har hatt flere befaringer i huset, og hver gang har vi blitt oppmerksomme på ting vi ikke har tenkt over, f.eks. hvor lampepunktene over spisestua skal være, hvor man vil ha ekstra spikerslag eller sponplater for å henge opp tyngre ting på veggene. Dette svinger forsåvidt begge veier, da vi også har kommet med innspill på hvordan ting skal være.
 
Vi har tatt valg på ytterdører, hvilken type, farge, bredde, glasstype i dør og hvilke låsesystemer vi vil ha, og selvfølgelig hvilken vei er det mest praktisk at døra slår...
 
Sammen med elektriker har vi bestemt lyspunkter for spotter og lampepunkter for spisestue. Spesielt spisestue var litt vanskelig, for man vet jo ikke alltid hvilket bord eller lamper man vil ha? Vi har også diskutert antall spotter i taket og hvor vi vil ha plassert stikkontakter på bad.
 
Sammen med snekker har vi også bestemt hvilke vegger vi vil fore ned, flytting av et vindu, hvor sentralstøvsuger skal ha uttak, smulesamler på kjøkken, hvilke vegger som skal ha sponplate bak gipsen, og ekstra uttak på vaskerom/gang osv. 
 
Det er mange ting som må på plass, så vårt tips til deg som skal bygge eller bygger, er å tenke nøye igjennom alt på forhånd. Det trodde vi også at vi hadde gjort, men stadig dukker det opp nye ting vi ikke har tenkt på!
 
Sånn sett er det kjempelurt å ha flere befaringer og være innom huset i ny og ne for å prate med de som jobber der, både elektriker, rørlegger og snekkere. Da minsker man risikoen for at man ikke får tatt valg tidsnok, og at alle har fått med seg de siste endringene. Veldig kjekt å gå gjennom huset med de som kan faget utrolig godt, og som kan komme med tips til det som faktisk fungerer i praksis. Vi kan nemlig ha noen rare ideer innimellom :p Vårt tips er "lytt til fagfolka".
 
Vi tror stadig at nå er de fleste valg unnagjort, men hele tiden dukker det opp nye ting.
Sånn er byggeprosessen vår, men jeg tror vi blir veldig fornøyde også :)
 
 
Magnus og Anne

Magnus Krog

Date written 07.11.2017 08:48.Changed 07.11.2017 08:50.

This site uses cookies. For more information click here.