Standardpakke

 

Gulv 

Våre byggesett er priset uten gulvbelegg , parkett, flis eller andre overflater. Som kunde står du fritt til å velge den overflaten som passer deg best. Vi hjelper deg mer enn gjerne med å velge riktig type, og kan levere de fleste typer og merker. Her er en kort forklaring på de vanligste produktene og vår anbefaling i bruk:

Laminat

Laminatgulv kombinerer funksjonalitet med det beste innen design og teknikk. Det finnes et laminatgulv for alle smaker, fra klassiske tre-mønster til spennende og trendy mønster i hvitt og sort. Laminatgulv med god kvalitet tåler hard slitasje i hjemmemiljøet, og passer bra på alle tørre rom.

Parkett

Med parkett har du uendelige muligheter. Velg blant klassiske parkett gulv eller nye og spennende gulv med ulike farger, former, behandling og karakter. Parkett er tregulv med en stabil kjerne av ulike typer kryssfiner, med et topplag av treverk i varierende hardhetsgrad. Parkett engner seg godt til stue, kjøkken og soverom, og føles normalt litt varmere å gå på enn laminat. Gulvet tåler normal til hard slitasje avhengig av tretype.

Flis

Flis kan brukes i de fleste rom, både ute og inne. Flis fåes i alle farger og fasonger, så her er det bare fantasien som setter grenser. Flis har meget høy slitestyrke, og kan med fordel brukes i entre og inngangsparti, der det ofte trekkes inn fukt og skitt. Besøk vår samarbeidspartner Flisekompaniet for mer inspirasjon og informasjon.

 

parkett-midlertidig

Vegg

Våre byggesett er priset med ubehandlede gips eller sponplater. Platene er klare for sparkling og maling, men kan også byttes ut med bl.a.  ferdigbehandle plater eller panel.
Som kunde står du fritt til å velge den overflaten som passer deg best. Vi hjelper deg mer enn gjerne med å velge riktig type, og kan levere de fleste typer og merker.
Her er en kort forklaring på de vanligste produktene og vår anbefaling i bruk:

Gips

Gipsplater er et glimrende underlag for moderne glatte overflater. Gips brukes på vegg og i himling der man ønsker helt glatte overflater, gjerne i kombinasjon med listfri overgang mellom vegg og himling, og listfrie vinduer. Gips kan brukes på alle tørre rom med vanlig overflatebehandling som sparkling og maling, og brukes på våtrom med påsmurt membran. Gipsplaten kan oppgraderes til Fermacell plater som gir en bedre slagfasthet og gir mulighet for oppheng av hyller og skap.

Spon

Sponplater er et godt underlag for alle typer tørre rom og egner seg godt for oppheng av hyller, skap og inredninger.. Platene kan males og tapetseres. Sponplatene kan oppgraderes til vannfast plat, som egner seg godt til vaskerom , WC og boder.

Ferdigbehandlede plater

Ferdigbehandlede plater kommer i mange varianter, farger og utforminger, fra ferdigmalte, tapetserte til plater som ser ut som flis. Sjekk våre samarbeidspartnere Hunton, Byggma og Fibo Trespo for mer informasjon og inspirasjon.

Våtromsplater

På våtrom anbefaler vi å bruke våtromsplater der det velges flis. Våtromsplatene fra Litex og Wedi tåler fukt og er et glimrende underlag for flislegging. Platene er tette og det er bare skjøter og skruer som må etterbehandles med membran før flislegging.

 

 

vegg

Yttervegg

Våre byggesett er priset med ubehandlede utvendig kledning. Ytterkledningen kan leveres ferdig grunnet, impregnert eller med royalimpregnering. De ulike overflatebehandlingene har ulike egenskaper, somdu finner litt mer info om lengre ned på siden.
Ytterveggene i våre hus isoleres og tettes på en spesiell måte, som sikrer tørre, solide og ikke minst sunne konstruksjoner. Den utvendige kledningen monteres på tykke lekter, som sikrer god ventilasjon, som hindrer fukt og råte i ytterkledning og vindsperresjikt. Vindsperren er en dobbel konstruksjon, som består av en vindtett duk som monteres utenpå en 12mm tykk trefiberplate. Duken tettes med klemlekter i alle overganger mot grunnmur, undertak, i hjørner og dører/vinduer. Disse sjiktene sikrer en helt vindtett konstruksjon uten luftlekkasjer. Trefiberplaten isolerer utsiden av reisverket og fjerner kuldebroene i trekonstruksjonen. Platene fungerer også som vindavstivning av bygget. Veggene isoleres med 200mm isolasjon, der fuktsperren er trekt 50mm inn i veggen fra innsiden. Dette sikrer at fuktsperren ikke punkteres av installasjoner fra rørlegger, elektriker, oppheng av skap, bilder ol. 
Her er en kort forklaring på de vanligste produktene og vår anbefaling i bruk:

Grunnet kledning

Ved å velge utvendig kledning som er ferdig grunnet, får ytterkledningen en overflatebehandling på alle sider som forhindrer muggsopp og råte. Behandlingen gjøres før den monteres på vegg, slik at alle sider på bordene blir behandlet. Grunningen kan overmales med de fleste typer beis og maling, og man står helt fritt til å velge farge.

Impregnert kledning

Impregnert kledning er behandlet for å tåle høy fuktighet i lengre perioder. Dette kan være greit å vurdere i værharde strøk. Impregnerte kledninger kan overmales med de fleste typer beis og maling, og den kan også leveres ferdig grunnet og man står helt fritt til å velge farge på veggene selv, men kledningen har et grønnskjær man må ta hensyn til om man velger beis som ikke dekker helt.

Royalimpregnert kledning

Royalimpregnering er en kombinert oljebehandlings- og tørkeprosess, som gir produkter med svært lang levetid og begrensede vedlikeholdsbehov. I forkant av royalbehandlingen er materialene impregnert med sopp og råtehindrende midler (AB impregnering). Kledningen kan leveres i flere farger og dere finner mer info og tips om bruksområder hos vår leverandør Alvdal Skurlag http://www.alvdalskurlag.no/kvaliteter/alvdal-royal
Alle hus-modeller leveres med ytterkledning som beskrevet i husets spesifikasjon. Som kunde kan du velge mellom et helt spekter av typer kledning, og dere finner mer info om profiler og utseende her: http://www.alvdalskurlag.no/produkter/profiler

 

yttervegg.jpg

Vi bruker cookies. For mer informasjon trykk her.